Smarte kontrakter

Når du får kontrakten på lånet så er den smart. Det vil si at kontrakten leveres til deg over internett og den er tilpasset deg. Du kan behandle deg på din egen PC og krever ikke noen spesiell tilpassing. Enkelt og effektivt.

Kommunikasjon med lånetaker

Bankene sender færre og færre brev. Før fikk man brev om alt. Nå får man også brev, men brevene kommer heller på epost enn i posten slik at du ikke trenger å tenke på at du kanskje har gått glipp av noe. Eposten din fungerer vanligvis alltid. Det gjør at du får raskere informasjon og mer direkte. Noen banker bruker også egne portaler for å kommunisere med sine kunder, slik at du får all informasjon fra kundene rett fra bankens egne systemer.

Apper

Flere og flere banker lager apper slik at du som lånetaker kan følge hver eneste lille detalj av lånet hver eneste gang noe skjer. Dette er en veldig fin måte å passe på at din månedlige betaling har kommet inn og en fin måte for deg å se hvor mye som er igjen på lånet. Har du kun igjen en liten sum, som 30.000 kroner, kan det hende at du kan betale den ned ganske raskt. Denne oversikten gjør at du kanskje sparer litt på å betale ned raskt. Banken sparer også penger ved at du betaler og vet hva du gjør. De slipper da å informere deg så ofte.